Volem fer de les eleccions sindicals un projecte participatiu

Volem fer de les eleccions sindicals un projecte participatiu

El passat dimecres, 10 de desembre, se celebrà l’Assemblea general de delegats i delegades de la Secció sindical de la CSC al Banc Sabadell | Hi assistiren 22 companys/es que debateren diverses qüestions, essent l’element central la preparació de les pròximes eleccions sindicals

– Eleccions sindicals 2015, un repte il·lusionador

Les eleccions sindicals que se celebraran al febrer de 2015 suposen un gran repte que hem d’afrontar des de la participació i el compromís, amb una planificació i actuació ambicioses. L’ampliació de la plantilla del banc comportarà un significatiu augment de la ràtio de vots necessaris per aconseguir representació. Paral·lelament, l’acord d’eleccions sindicals signat per la patronal (AEB) i tots els sindicats –excepte la CSC– fa més important que mai la participació de la nostra afiliació i simpatitzants en aquest procés electoral.

En aquest sentit l’assemblea expressà la seva oposició frontal al pacte, en tant que desvirtua la realitat dels centres de treball i suposa un enfortiment de l’espanyolització del mapa sindical al sector de banca. Per a un sindicat català com la CSC l’escenari que planteja el pacte és inacceptable en tant que desdibuixa la realitat nacional i diferenciada del nostre país. Un altre argument més, des de l’àmbit laboral, per a assolir la independència nacional.

A tot això respondrem reforçant la comunicació amb la plantilla mitjançant totes les eines que tenim al nostre abast: visites, fulls, el nostre web, el compte de twitter i aquest formulari de contacte des del qual ens podeu fer arribar els vostres suggeriments i dubtes. També us podeu subscriure al web, de manera anònima, per a rebre puntualment totes les notícies que publiquem (trobareu el giny de subscripció al peu del web).

Ens interessa conèixer la vostra opinió per fer d’aquest procés electoral una actuació col·lectiva, horitzontal, que vagi molt més enllà de dipositar un vot dins d’una urna.

– Enfortir el missatge d’independència sindical, política i nacional

L'assemblea de delegats/des aplegà 22 companys

L’assemblea de delegats/des aplegà 22 companys

La nostra secció sindical -i el conjunt de la CSC– són fortament connectades amb els i les treballadores del banc i amb el país. Vivim un moment històric com a poble i com a treballadors/es del banc desenvolupem la nostra tasca en mig d’una crisi econòmica sense precedents, amb forta sobrecàrrega laboral, i amb fusions i compres d’altres entitats que, lògicament, generen angoixa i dubtes entre la plantilla.

Per fer front a aquesta situació, hem d’actuar des de la independència sindical, sense més lligams amb la direcció que els estrictament necessaris per a defensar els nostres drets com a treballadors i treballadores. Independència sindical que ens permeti treballar exclusivament per als companys del banc, sense que cap element extern ens faci renunciar per interessos personals.

En aquest sentit per a nosaltres és bàsic continuar sense tenir alliberats sindicals a temps complet. Continuarem treballant al nostre centre, al vostre costat, fent ús de les nostres hores sindicals per defensar els drets del conjunt de la plantilla.

Volem també fer-vos partícips des de l’àmbit laboral del procés polític que es viu a casa nostra, perquè la construcció d’una Catalunya independent és tasca, sobretot, de la immensa majoria de la població: els treballadors i les treballadores. Tenim l’oportunitat de construir un nou país més democràtic, socialment just, al servei de les majories, lliure de corrupció i amb una legislació laboral que afavoreixi els interessos de tots els treballadors i treballadores.

Com a sindicat la CSC no podem quedar al marge del que la majoria de la societat catalana reclama i, per aquest motiu, apostem fermament i decidida per la independència del nostre país. I ho fem sense cap mena de lligam o dependència orgànica de cap partit polític. La nostra obligació és ser al costat de la majoria d’aquest poble perquè en formem part.

Ajudeu-nos a tirar aquest projecte il·lusionant, al banc i als carrers del nostre país!

Fem d’aquestes eleccions sindicals un projecte col·lectiu al servei de qui som la majoria al banc: nosaltres, les persones que hi treballem.