mercat

La CSCcontinuem expressant la nostra enèrgica oposició a l’actual model autonòmic,l’ampliació dels horaris comercials i reclamant que, a casa nostra, al sector comerç en dies festius no es treballi ni un sol dia, ni una sola hora.

 

Davant la suspensió per part del TC espanyol de la Llei catalana d’horaris comercials, la Confederació Sindical Catalana (CSC) volem expressar que:

  1. Ens trobem d’una altra agressió político-judicial a l’autogovern de Catalunya instigada pel Gobierno espanyol i executada pel Tribunal Constitucional (TC).Aquesta nova actuació evidencia la inexistència de separació de poders a l’estat espanyol i s’inscriu dins d’una ofensiva judicial, econòmica i legislativa per intentar aturar el procés d’alliberament nacional d’aquesta part del nostre país.

 

  1. Per altra banda, des de la CSC sempre hem manifestat la nostra frontal oposició a la Llei catalana d’horaris comercials respecte l’obertura dels comerços en dies festius i l’ampliació d’horaris comercials:s’ataca els drets laborals dels i les treballadores del sector, carregant les jornades i dificultant, encara més, la conciliació de la vida personal i laboral en un sector afectat per la baixa qualitat de la contractació, la temporalitat i la precarietat salarial i laboral.La Llei catalana vigent fomenta, també, la cultura del consum desmesurat i afavoreix les grans superfícies i empreses transnacionals en detriment del comerç de proximitat sostenible.Així mateix, afavoreix la desertització dels centres urbans del país en tant que la proliferació de grans superfícies comercials –situades generalment a les afores de les viles i ciutats del país- ofega un model de comerç de proximitat que potencialment pot contribuir a la cohesió social i a la humanització dels espais públics.

    La intenció del Gobierno espanyol d’augmentar el límit de 72 hores definit per la Generalitat catalana –ja inacceptable- a 90 hores aprofundeix encara més l’atac als drets dels i les treballadores del sector i és absolutament inacceptable.

    Per tots aquests motius des de la Confederació Sindical Catalana continuem expressant la nostra enèrgica oposició a l’actual model autonòmic,l’ampliació dels horaris comercials i reclamant que, a casa nostra, al sector comerç en dies festius no es treballi ni un sol dia, ni una sola hora.

CSC (Intersindical-Confederació Sindical Catalana)
Països Catalans
4 de desembre de 2014