La CSC vam tenir clar que aquest procés fos el menys negatiu possible.

La CSC vam tenir clar que aquest procés fos el menys negatiu possible.

Des que es va començar a negociar les condicions dels treballadors que s’externalitzaven amb la venda de la unitat de recobraments a Lindorff, a la CSC vam tenir clar que haurien de prevaler tres condicionants que ens donessin una garantia per tal que aquest procés fos el menys negatiu possible.

El primer condicionant era la voluntarietat del treballador a acollir-se a l’externalització. Aquest punt ja va ser rebutjat pel banc de bon principi.

El segon punt era el manteniment de les condicions econòmiques i beneficis socials dels treballadors que marxaven del banc cap a Lindorff. Això estava ben recollit a l’acord inicial.

El tercer punt, el més important per a nosaltres i per als treballadors, era assegurar el retorn de tots els empleats que volguessin reincorporar-se al BS. El Banc ja  havia adquirit un compromís en ferm, signat per l’alta direcció, del retorn del 100% dels 53 treballadors, sense cap mena de dubte.

La CSC no s’ha afegit a l’acord entre BS i els sindicats signants, atès que la nostra prioritat ha estat sempre mantenir els llocs de treball, cosa que el banc havia garantit en l’acord inicial. Amb l’aplicació d’aquest nou acord el banc té via lliure per deixar a fora 53 treballadors.

Més del 73% de la representació sindical del Banc estàvem a favor de la signatura de l’acord.

Arribats aquí, i davant de la “seguretat” del sindicat majoritari que el banc incompliria l’acord, aquest sindicat va voler posar preu a l’acomiadament. Van decidir que quedar-se sense feina es valorava en 55 dies de compensació per any treballat. Aquesta opció no hauria estat possible sense el suport del segon sindicat al banc que, finalment, la va acceptar i va signar l’acord.

Ara, de retruc i sense esperar-s’ho, el banc té l’opció que abans no tenia de triar entre acceptar el retorn del treballador o no. En canvi el treballador ha perdut la garantia de retornar, s’ha posat preu al seu lloc de treball.

La CSC no s’ha afegit a l’acord entre BS i els sindicats signants, atès que la nostra prioritat ha estat sempre mantenir els llocs de treball, cosa que el banc havia garantit en l’acord inicial. Amb l’aplicació d’aquest nou acord el banc té via lliure per deixar a fora 53 treballadors.

AVANCEM AMB TU !!!!!!

CSC Secció sindical Banc Sabadell