Ens han arribat molts dubtes i neguits que volem compartir perquè potser també són els teus. Els exposem i comentem.

Por a que aquestes Direccions de Serveis acabin a BSOS o externalitzades. En el canvi que el Banc proposa no hi ha canvi d’empresa ni d’horari ni altres condicions significatives de treball. Per a fer un canvi d’empresa o de condicions de treball cal un pacte amb els sindicats.

No ens enganyem, cada DORT ho presenta d’una manera diferent.. Alguns us ho explicaran com una cosa feta  i d’altres, com una opció. Cal ser conscients que aquest canvi es permanent, fins un altre canvi. També reclamem una millora en la forma de tractar a les persones, som recursos humans, però humans abans que recursos.

A Intersindical creiem que cal manifestar quan no s’està d’acord amb un moviment que ens facin i deixar molt clar, sobretot si hi ha un canvi d’ubicació física, que no ens convé per mobilitat, que no s’hi va voluntàriament.

La feina que hi haurà en el Servicing serà possible fer-la en teletreball.

Per aquest motiu Intersindical-CSC hem demanat a Relacions Laborals començar a negociar les condicions per teletreballar i els hi hem traslladat les nostres reivindicacions. De les que volem destacar:

  • Assumpció per part de l’empresa d’una part dels costos que suposa treballar des de casa (electricitat – compte amb els aires condicionats -, xarxa de dades i de telèfon, espai físic i elements com taula i cadira, ordinadors –que ja en tindrem- i telèfon)
  • No obligatorietat ni discriminació per teletreballar. Ha de ser voluntari.
  • Tothom ha d’estar assignat a un centre físic on pugui anar a treballar.
  • Criteri de teletreball. Considerar-ho a altres llocs més enllà de cada llar.
  • Teletreballar no vol dir teletreballar sempre. Per salut, cal relacionar-se presencialment. També a la feina.

No ens oblidem que estan deshomologant llocs a les oficines, però que la quantitat de clients que hi van  no disminueix, tot lo contrari i és, per aquest motiu, que cal tenir un pla per a dotar-les de medis

Si ets una de les persones afectades amb un possible canvi cap a  aquest departament i tens qualsevol dubte, pots posar-te en contacte amb el teu delegat de Intersindical-CSC de referència.

Dempeus per la defensa dels vostres drets!
Secció sindical de la Intersindical-CSC al Banc Sabadell