El Banc està portant a terme uns canvis que estan afectant a 700 persones d’una plantilla de 17.000. Potser ara, no ets una d’aquestes persones afectades, però en el futur pots ser tu.

Malauradament, la forma d’articular aquest canvi és deshomologant llocs de feina, amb el que si ets una de les persones afectades i et quedes a l’oficina pots estar sense lloc de treball. Fent-ho d’aquesta forma, el Banc cerca forçar el canvi. No és la manera.

Potser tu, ja ets una d’aquestes persones perquè t’han proposat o et proposaran participar en aquest moviment, o et diran que hi has d’anar-hi sí o sí, o que estàs fent suport a GD o ICO, però que en el teu cas, tornes a oficines.

A Intersindical-CSC no ens agrada aquesta manera d’encarar canvis. Ens sembla, i així ho hem manifestat, que calia negociar-ho i pactar-ho. Quan la voluntat de l’empresa no és fer-ho de forma pactada, l’única manera de forçar-ho és plantant-nos molts. Però hi hem de ser molts. Potser n’hi ha que ara no ho veuen així, però cal anar-hi pensant.

Intersindical-CSC hem demanat al Banc, i reiterem, que per cobrir aquestes places primer ha d’haver un període de voluntarietat   i, si no cobreixen les places, obrir oferta interna. Si malgrat això no es pogués cobrir és quan s’haurien de cercar altres solucions pactades amb els sindicats.

Dempeus per la defensa dels nostres drets!
Intersindical-CSC Secció Sindical Banc Sabadell