Aquest cap de setmana ens aixecàvem amb la notícia de que els màxims representants de la Direcció General s’havien apujat el sou un 60% i les seves aportacions als Plans de Pensions també s’havien vist incrementats. Per cert, hi ha un comitè de seguiment per aquests? El seu procés és transparent? No direm que no s’ho mereixin, però, i la resta? La resta no ens mereixem ni l’almoina? Res de res? Ens trobem dins del mes on tots rebrem les nostres valoracions a la feina realitzada durant tot l’any passat,amb grans esforços per part de totes nosaltres i amb moltes hores extres no compensades de cap manera – esperem que el Registre Horari que ha de venir regularitzi aquesta situació – i el resultat, no cal ser cap endeví…perquè ja el sabem. Valoracions bones però, de diners…no en parlem. Ja ens recordaran que per a la majoria no n’hi ha.

Ara el que està de moda, el que es porta, són les retallades, ser eficients, extra productius, disminuir costos, internalitzar allò prèviament externalitzat , vendre’s  Solvia, Renting… però és clar,  només la Directiva s’ho ha merescut!

Aix, Banc Sabadell!  Great Work to Place!

Intersindical-CSC – Secció Sindical Banc Sabadell
Dempeus per la defensa dels nostres drets!