La Intersindical-CSC vàrem proposar que en les eleccions sindicals que tenim a tocar, les treballadores i treballadors del Grup Banc Sabadell poguessin votar digitalment.

Partíem de la premissa que si hi ha la possibilitat de fer teletreball –amb el perill d’excessos de jornada i dificultat per a la desconnexió digital que comporta- si s’actuava amb un mínim de coherència, ningú s’hauria d’oposar a que votéssim de forma digital.

Com temíem, la permissivitat de l’actual majoria sindical respecte el teletreball es transformà en bel·ligerància i negativa a que puguem exercir el dret a vot de forma digital. Una absoluta incongruència.

Emparats en l’excusa de la “manca de garanties”, es va votar en contra d’aquesta proposta de la Intersindical-CSC. Així, els mateixos sindicats que semblen no veure perill en treballar des de casa, desconnectats de la resta de companys i amb unes relacions laborals cada cop més individualitzades respecte l’empresa, s’oposen radicalment a usar aquesta mateixa eina per a les eleccions sindicals.

Per a nosaltres aquesta actitud destapa una por atàvica a que la plantilla no estigui sotmesa a la mirada d’uns interventors sindicals que, massa sovint, excedeixen les atribucions que la legislació vigent els atorga i a un conjunt de pràctiques que, per habituals, no deixen de ser gens democràtiques.

Perquè la diversitat no ens fa por i la unitat d’acció, creiem, ha de servir per a lluitar per la defensa dels drets de tothom, no per conformar majories que puguin avalar pactes que hipotequin el nostre futur.

Des de la Intersindical-CSC continuarem treballant per la democratització de les relacions laborals a l’entitat, per la defensa de les condicions laborals i plantant cara a les connivències existents entre l’actual majoria sindical i l’empresa.