D’un temps ençà, els bancs estan rebent desqualificacions per gran part de l’opinió pública i mitjans de comunicació. La crisi financera i especulativa, les seves de conseqüències devastadores per als sectors més desprotegits de la societat i l’actuació de les elits financeres, han situat la imatge de les entitats bancàries sota mínims històrics.

La població es planteja el per què d’un “rescat multimilionari” que ha coincidit en el temps amb retallades de drets personals i col•lectius i decisions organitzatives de marcat caràcter polític que han indignat bona part dels clients de les entitats.

L’ambient està, com sabeu molt “caldejat”. Podem entendre i empatitzar amb les crítiques i indignació cap a un sector dirigit per unes elits que han girat l’esquena a la gent del carrer, a la ciutadania.

Els que patim les conseqüències, però, som els treballadors i les treballadores que dia rere dia donem la cara davant els clients. Hem esdevingut el mur de contenció d’unes entitats que ben poc s’han interessat pel nostre benestar i salut en aquests temps tan difícils.

Per agreujar la situació, a més hem d’aguantar les pressions d’alguns directors regionals i territorials que constantment ens bombardegen amb e-mails i sobretot rànquings de mal gust on surten noms i cognoms dels companys, amb el menyspreu que representa i l’amenaça implícita que comporta.

A aquests “individus” caldrà recordar-los que aquesta “praxi” no és la més adequada per mantenir un bon esperit d’equip i per tant aconseguir els “reptes” que ens proposa l’entitat.
No podem ni volem tolerar aquests comportaments que freguen l’assetjament laboral.

Des de la CSC rebutgem aquesta manera de fer, plantarem cara i arribarem on calgui perquè els nostres companys i companyes no es vegin afectats per situacions com aquestes.

Des de la solidaritat i el respecte plantarem cara a qui, des de posicions de poder, no respecti el nostres companys i companyes. Perquè és el moment de dir prou!