Com segurament sabreu ahir va tenir lloc, al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, la vista sobre la demanda plantejada contra Intersindical-CSC per la patronal Foment del Treball Nacional, amb la intenció que la Vaga general del 8 de novembre de 2017 fos declarada il·legal i que el sindicat i el comitè de vaga abonessin a la patronal 100.000€ en concepte de danys.

Els arguments eren tres: un defecte de forma en la comunicació a la patronal del preavís de vaga, falta de legitimitat en la convocatòria al no ser sindicat “majoritari” i intencionalitat política allunyada dels interessos professionals de treballadors i treballadores.

Òbviament des de la Intersindical-CSC no compartim cap d’aquests arguments. Foment passa per alt, i no vol reconèixer, una còpia de la comunicació preavís de vaga registrada i amb el seu propi segell.

Entenem que entre les atribucions exclusives dels sindicats més representatius no hi ha el dret a convocar vagues, aquest dret és inherent al sindicat sigui quina sigui la seva representació, sempre respectant els àmbits territorials i funcionals. La Intersindical-CSC té tot el dret de convocar una vaga general a Catalunya, tenim representació a arreu del territori, tan en l’àmbit privat com públic.

Respecte a si la vaga és o no política, volem fer una observació: tota vaga general transcendeix l’àmbit estricte de la empresa, i sovint decisions polítiques afecten l’interès professional i general de treballadors i treballadores. La falsa sortida de la crisi, la precarietat i l’empobriment de les classes populars, la impugnació per part del Govern de l’Estat, i posterior suspensió per part del Tribunal Constitucional, de Lleis aprovades pel Parlament de Catalunya i l’aplicació del Decret 15/2017 de sortida exprés d’empreses de Catalunya, amb un pic el 19 d’octubre de 2017 en que 300 empreses marxen del país… Són motius més que suficients i legítims per una convocatòria de vaga general.

Estem satisfets de com es va desenvolupar la vista, de com es van defensar els interessos no només del sindicat, sinó de tota la classe treballadora defensant el dret de vaga.

I això és així, sigui quin sigui el resultat final d’aquest judici. A tall d’anècdota la fiscalia va fer costat a les posicions del sindicat…

No podem fer altra cosa que felicitar i agrair la feina de l’equip jurídic: Carlos Hurtado, Manuel Blaya, Albert Forcadell i Màrius Lleixà, tant a Sala com en la preparació de la vista. Agrair també el testimoniatge del company d’USTEC David Córdoba. I agrair l’escalf rebut d’afiliats i no afiliats i companys d’altres sindicats que es va fer patent ahir, presencialment i a les xarxes socials.

Moltes gràcies a tothom!

Visca la classe treballadora!
El dret a vaga no es toca!

Secretariat Nacional
Intersindical-CSC