banderes_csc-sempre_vostre_costat

“La mata de jonc té una força que, si tota la mata lligueu ben fort amb una corda, i tota la voleu arrencar ensems, us dic que deu homes, per molt que estirin, no l’arrencaran, encara que alguns més s’hi posessin; i, si en traieu la corda, de jonc en jonc l’arrencarà tota un minyó de vuit anys, que ni un jonc no hi quedarà”.
Crònica de Ramon Muntaner (1328)

Aquesta metàfora escrita al segle XIV per Ramon Muntaner és ben vàlida avui per explicar la força de la unió, la necessitat d’afrontar col·lectivament els reptes. I al món del treball, al Banc, els joncs som els treballadors que units amb la força del sindicalisme -la corda metafòrica- podem defensar els nostres drets des de la unitat entre col·lectius, sense interessos corporativistes que no fan altra cosa que afeblir-nos.

En un temps d’incertesa ben fonamentada pels esdeveniments que viu el sector, i en concret el Grup Banc Sabadell: canvis en l’estructura de l’empresa i en l’organització del treball, rumors sobre possibles ERO, possibles fusions amb altres entitats, quin impacte tindrà sobre els llocs de feina la digitalització i l’autogestió del clients des de la xarxa…

Davant de tot això els empleats hem de tenir més clar que mai que tots i totes som treballadors, que ha quedat enrere el temps en què l’important eren determinats complements a la nòmina; avui hem d’eixamplar el nostre espai de visió, hem de defensar els llocs de feina, les condicions dignes de feina… tots i cadascun dels nostres drets laborals.

Grans reptes, sens dubte, però disposem d’una eina forta i ben greixada per encarar el nou escenari: el sindicalisme de proximitat, de suport mutu, el sindicalisme de classe.

Des de la Confederació Sindical Catalana (CSC) apostem fermament per aquest sindicalisme proper, no burocràtic i centrat en la defensa del conjunt dels empleats. I ho fem des de tots els àmbits -hem dialogat amb el Banc però també hem batallat als tribunals i guanyat judicis quan ha calgut- i amb una única motivació: que els nostres companys de feina, tots, mai se sentin sols ni indefensos, que formin part d’aquella mata de jonc tan difícil d’arrencar quan està ben unida.

Des de la Secció sindical de la CSC al Grup Banc de Sabadell us recordem que som al vostre costat, que els vostres interessos són els nostres i que la lluita per la defensa d’aquests és la nostra lluita.

Perquè el sindicalisme és una eina imprescindible per defensar els nostres drets, el sindical CSC som la vostra eina perquè mai, ningú, camineu sols. Som al vostre costat!