La vergonya de l'anomenada "crisi dels refugiats" s'agreuja amb les criatures

La vergonya de l’anomenada “crisi dels refugiats” s’agreuja amb les criatures

L’Oficina Europea de Policia (Europol) tem que “molts” d’aquests 10.000 menors als quals s’ha perdut el rastre estiguin en mans de traficants de persones | La policia europea ha constatat llaços entre els traficants que traslladen als refugiats fins a Europa i màfies dedicades a l’explotació sexual | ACNUR i altres organitzacions exigeixen vies legals per a l’arribada de refugiats i bones condicions d’acolliment per evitar els riscos de les organitzacions criminals.

Almenys 10.000 nens refugiats no acompanyats han desaparegut després d’arribar a Europa, segons ha alertat un responsable de l’Oficina Europea de Policia (Europol). L’organisme ha apuntat el temor que “molts” d’aquests menors hagin caigut en mans de xarxes organitzades de tracta de persones, segons publica el diari britànic The Guardian.

La xifra oferta per Europol és un primer intent de quantificar un preocupant moviment de la crisi humanitària de refugiats que ha arribat al vell continent: la pèrdua del rastre dels nens que arriben sense la supervisió d’un adult.

L’organització no governamental Save the Children estima que al voltant de 26.000 nens no acompanyats van entrar a Europa l’any passat. El cap de Personal de la Europol, Brian Donald, ha afirmat al diari The Observer que uns 5.000 nens han desaparegut només a Itàlia, mentre que altres 1.000 van ser donats per desaparegutss a Suècia. La xifra total en la UE que barreja l’organisme policial, i adverteix que és “conservadora”, és de 10.000 nens.

“No tots ells estarien explotats criminalment; alguns podrien haver estat portats amb membres de les seves famílies. Simplement no sabem on estan, què estan fent o amb qui estan”, va reconèixer Brian Donald. El responsable va afirmar que Europol ha rebut proves que alguns nens refugiats no acompanyats han estat explotats sexualment a Europa. A Alemanya i Hongria, com a destinació favorita dels refugiats i un important país de trànsit, un gran nombre de criminals han estat detinguts explotant als migrants, va dir Donald.

L’oficina policial va destacar també que han documentat enllaços entre els traficants que ajuden a arribar als refugiats a la UE i organitzacions dedicades a l’explotació sexual i a l’esclavisme.

Diverses ONG, com a Metges Sense Fronteres i Save the Children, han advertit al llarg d’aquests mesos de crisi humanitària a Europa que la falta de recursos en els campaments d’acolliment (si és que n’hi ha) exposen als nens a sofrir malnutrició, abusos sexuals i a convertir-se en víctimes de tracta.

ACNUR i altres organitzacions humanitàries exigeixen vies legals per a l’arribada dels demandants d’asil i bones condicions d’acolliment a Europa per evitar els riscos del tracte dels refugiats amb organitzacions criminals.

Font: Eldiario.es
Traducció: Intersindical-CSC