Imatge: La Bressola

Imatge: La Bressola

Els concerts se celebraran els dies 15 i 22 de gener, amb un preu de 8€ per a adults i 5€ per a la canalla:
Barcelona, divendres 15 de gener a les 22.00h al CAT, Gràcia.
Girona, divendres 22 de gener a les 20.00h al Teatre Municipal de Girona.

A Barcelona els músics participants seran: Marc Serrats “Xerramequ”, Raph Dumas, Carles Belda, Feliu Ventura, Xavier Sarrià, Francesc Ribera “Titot”, Anna Roig i Oriol Serra.

A Girona hi actuaran : Marc Serrats “Xerramequ”, Albert Vila, Xarli Oliver i els nens i nens de la Bressola.

www.labressola.cat

Segueix-los a Facebook / a Twitter

 

Què és La Bressola?

La Bressola és una escola catalana, immersiva, associativa…

Vam crear La Bressola pensant en una escola diferent, una escola moderna. L’objectiu de La Bressola és la recuperació lingüística del català i de la cultura catalana. La llengua i la cultura catalanes defineixen el caràcter de l’escola.

L’ensenyament que donem als mainatges prové del sistema d’immersió lingüística que permet vehicular el català com a llengua d’ús, de socialització, una llengua compartida entre els alumnes i en plena naturalitat.

Des de La Bressola volem ser una escola moderna. Les nostres classes són distribuïdes segons el concepte de la verticalitat, on els nins i nines de diferents edats comparteixen la mateixa classe i les mateixes activitats d’aprenentatge. D’aquesta manera, s’estableix una relació de col·laboració constant, els nins més grans ajuden els més petits i tothom aprèn els uns dels altres. En síntesi, una motivació que sentirà el petit per arribar allà on és el gran. La verticalitat fa evident el progrés d’aprenentatge de la mainada.

Ensenyar en català a Catalunya Nord pot semblar paradoxal. El territori de Catalunya Nord, sota administració francesa, pateix des de fa temps d’una política de substitució lingüística del català per la llengua francesa. La política lingüística de l’Estat francès ha fet que, avui dia, el català sigui una llengua clarament minoritària. La llengua d’ús social, de les administracions i del carrer és la llengua francesa.

No obstant això, l’herència cultural pròpia del nostre territori segueix viva. El nostre patrimoni cultural, el sentiment i els valors de la catalanitat són presents i formen part del quotidià i de la identitat dels ciutadans de Catalunya Nord.

A La Bressola volem demostrar que és possible fer escoles on es creen les condicions per assolir la naturalitat en l’ús de la llengua amb un sistema d’ensenyament d’acord amb el seu temps. Avui dia, La Bressola representa 7 centres escolars (6 escoles i 1 col·legi) amb més de 900 alumnes.