catala-justicia

El programa “En català, també és de llei” s’ha desenvolupat durant aquest 2015 impulsat per la Direcció General de Política Lingüística amb la col·laboració del Departament de Justícia. L’objectiu és fomentar l’ús del català al món del dret i vol informar i sensibilitzar d’una banda la ciutadania i de l’altra els professionals del sector.

Tot i que el català es pot fer servir amb tota garantia jurídica i legal en les relacions amb la justícia, les estadístiques en reflecteixen un ús baix, que no és proporcional a l’ús social ni al gran nombre de professionals del món del dret a Catalunya. Els monogràfics que pubica ara la Direcció General de Política Lingüística destaquen set raons per fer servir el català:

– en català els documents són vàlids
– la justícia està preparada per treballar en català
– es pot declarar en català
– els ciutadans poden demanar a l’advocat que els defensi en català
– el client tria la llengua que farà servir
– els registres públics també treballen en català
– els ciutadans poden demanar que els documents públics siguin en català