Foto: estoc CSC

Foto: estoc CSC

Tots sabeu que, actualment, s’està negociant el nou Conveni del Sector (de fet, porten uns quants mesos reunint-se i el més calent encara és a l’aigüera)

Entre altres coses, la Patronal de la Banca espanyola proposa:

– Congelar l’Antiguitat, no generant més triennis.

– Ampliar la mobilitat per sobre dels 25 kilòmetres.

– Congelar els quarts de pagues per beneficis per als treballadors en actiu i eliminar-los per als nous empleats.

– Eliminar els ascensos per antiguitat.

– Establir nous nivells de categoria amb rebaix dels salaris.

– Eliminar  les hores de vacances de la setmana de les festes locals. 

– Pretenen augments salarials de mínims, sense tenir en compte l’esforç que hem fet els treballadors  durant la crisi i malgrat que els indicadors econòmics estableixen un panorama de recuperació econòmica.

Davant d’aquesta situació i amb l’amenaça que, una vegada exhaurit l’any d’Ultraactivitat (31.12.15) establerta per la Reforma Laboral del Govern d’Espanya, ens quedaríem sense res, els Sindicats que estan a la mesa de negociació justifiquen la signatura d’un mal acord, quan en realitat el Tribunal Suprem està mantenint la ultraactivitat en tots els convenis vençuts fins que se’n negociï un de nou.

En l’escenari que se’ns presenta sembla haver-hi una complicitat entre la Patronal i els Sindicats Majoritaris per acordar un conveni clarament “amb pèrdues” per als treballadors.

Demanem, doncs, a les forces sindicals que “negocien” el Conveni que siguin fermes, que no es deixin intimidar pel pols de força de la Patronal, que ens demostrin que tenen les “mans netes” i que no claudiquin a canvi de “ves a saber què”.

Si es així,  hauran de rendir comptes amb tots els treballadors de la banca,  ja que hi ha en joc no només una baixada important de drets i poder adquisitiu, sinó també el futur de les plantilles dels bancs, el qual estan hipotecant.

Per cert, ens agradaria saber quina és realment la proposta de la part Sindical negociant.

Des de la CSC sempre hem lluitat per aconseguir un Conveni estrictament català i que compleixi amb les necessitats dels treballadors de Catalunya que sabem del cert que són diferents a les de tot l’estat espanyol.

La propera reunió serà el 12 de Novembre i s’acaba el temps.