Ciutadans davant una oficina del SEPE | Foto: agències

Ciutadans davant una oficina del SEPE | Foto: agències

 

On més puja és a València, que acumula un augment d’1,61% en comparació amb el juliol | A les Illes Balears tan sols hi ha un increment de trenta persones

L’atur registrat ha pujat durant l’agost als Països Catalans i ja suma un total d’1.042.237 desocupats, segons que ha publicat el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social de l’estat espanyol. Així, la tendència a l’alça d’aquests últims mesos gràcies a la temporada d’estiu s’ha trencat. On s’ha registrat un increment més alt és al País Valencià, que ha incrementat 7.614 persones, un 1,61% respecte del juliol. Al Principat de Catalunya la xifra també ha anat a l’alça, amb 4.521 desocupats més (0,9%). La dada més optimista es troba a les Illes Balears, on hi ha tan sols trenta persones més inscrites a l’atur, cosa que implica un augment del 0,06% en comparació amb el juliol.

El nombre de desocupats s’ha reduït en 123.232 en relació amb l’agost del 2014, cosa que representa una caiguda de l’11,18%. El descens més alt també el registren les Illes Balears, amb un 12,74%, mentre que al Principat de Catalunya i al País Valencià ha estat d’un 11,4%.

Font: Vilaweb