La Intersindical-CSC ha guanyat als tribunals la seva reclamació per aconseguir que els treballadors de l'oficina 901 -més de 500 persones- estiguin legalment representades.

La Intersindical-CSC ha guanyat als tribunals la seva reclamació per aconseguir que els treballadors de l’oficina 901 -més de 500 persones- estiguin legalment representades.

Comunicat de la Secció sindical de la CSC al Grup Banc Sabadell

Les eleccions a la 901 es repetiran en ser reconegudes judicialment les nostres reclamacions i la denúncia de la pèrdua de representació dels empleats/des: de 17 representants dels treballadors de la 901 només se n’escolliren 13, perdent-se així 4 delegats sindicals, 4 dels vostres representants.

Per què l’empresa va acceptar, en primera instància, unes reclamacions de cens que eren contràries als interessos dels treballadors?

Per què l’empresa va dotar d’atribucions que no són recollides per llei a un òrgan consultiu, com és la Mesa electoral central, per a retallar un cens?

Per què l’empresa va secundar davant un jutge els nostres arguments quan anteriorment havia permès la subrepresentació de la plantilla tot al·legant que les nostres al·legacions les vàrem fer “fora de termini”? Aspecte aquest que, també, va ser tombat pel jutge.

Quin interès té l’empresa en què la plantilla no tingui la representació sindical que li correspon?

Les nostres accions legals han estat motivades per la defensa dels drets dels treballadors a ser representants sindicalment.

Hem demanat –i aconseguit- que s’apliqui la legislació vigent, res més, sense considerar interessos particulars i pensant només en els drets dels treballadors i les treballadores del banc.

No entenem perquè l’empresa va acceptar unilateralment un paquet de gairebé 600 reclamacions al cens sense oferir a tots els sindicats el dret a revisar-les i discutir-les. I no entenem, tampoc, perquè l’empresa ens va donar la raó davant un jutge quan abans ens havia ignorat impedint que a la 901 es desenvolupés el procés electoral amb normalitat i garanties legals per als treballadors afectats.

El pròxim 11 de juny es repetiran les eleccions a l’oficina 901, aquest cop amb totes les garanties sindicals.

Hem hagut de passar per processos judicials per aconseguir que els empleats de la 901 estiguin representats com els correspon per llei. No hauria estat més senzill fer les coses bé de bon principi? Nosaltres creiem que sí.

Perquè defensar els vostres drets és el més important per a nosaltres, hem guanyat el judici i es repetiran les eleccions a l’oficina 901